Παρουσίαση βιβλίων μας

Στις 24-10-2011 στο Ινστιτούτο Θερβάντες  έγινε η παρουσίαση  του συγγραφικού έργου του Δ.Φιλιππή και, ειδικότερα, του βιβλίου του,  Δημήτρης Ε. Φιλιππής, Προφασισμός, Εκφασισμός, Ψευδοφασισμός: Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία στον Μεσοπόλεμο, εκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2010. Ομιλητές Γ. Γεωργούσης (συγγραφέας), Δ. Παπαδημητρίου (πανεπιστημιακός). Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης   οι, Κων.  Τσικλέας και Δροσιά Λιοδάκη (καθηγητές του Μουσικού Σχολίου Αλίμου) και Σταματία Χωρεψιμά (μαέστρος της Χορωδίας  Μουσικά Κύματα) και η Μαρία Νικολιδάκη (τραγούδι) παρουσίασαν τα έργα «Μαντάμ Μπατερφλάι» του Πουτσίνι και  ποίηση-τραγούδια  Λόρκα μελοποιημένα από έλληνες συνθέτες. Εάν ενδιαφέρεστε για το βίντεο της εκδήλωσης επικοινωνήστε μαζί μας.

→Παρουσίαση του βιβλίου, Δημ. Ε. Φιλιππής (επιμ.),  1936: Ελλάδα και Ισπανία, Βιβλιόραμα, Αθήνα 2007. Το βιβλίο παρουσίασαν ο επιμελητής,  ο Μανώλης Γλέζος και ο Νίκος Θεοτοκάς στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, 1-11-2007. Χαιρέτισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Παρουσίαση άλλων βιβλίων

→ Παρουσίαση του βιβλίου της Matilde Morcillo Rosillo, Sebastián de Romero Radigalesy los Sefardíes de Grecia (1943-1946)-Ο Sebastián de Romero Radigales και οι ισπανοί Σεφαρδίτες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος μέσα από τη διπλωματική αλληλογραφία, Μαδρίτη 2008 (έκδοση της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Casa Sefarad-δίγλωσση έκδοση, μετ. Ελένη Χαρατσή). Η εκδήλωση έγινε στις 19 και 21-1-2009 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και τη διοργάνωσε το Ινστιτούτο Θερβάντες, η Ισραηλιτική Κοινότητα και η Ισπανική Πρεσβεία. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο Δημήτρης Φιλιππής από το ΕΑΠ και η συγγραφέας Ματίλντε Μορθίγιο, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καστίλλης . Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα κ. Ε. Αγιένσα - Πρατ και ο πρόξενος της Ισπανίας στην Αθήνα κ. Χουάν Λούγο.

→ Παρουσίαση του βιβλίου του Λουκιανού Χασιώτη, Τα παιδιά του Εμφυλίου. Από την Κοινωνική Πρόνοια του Φράνκο στον Έρανο της Φρειδερίκης. Βιβλιοπωλείον της Εστίας 2013. Ομιλητές: Π. Βόγλης, Ρ. Μπενχότεν, Δ. Φιλιππής. Βιβλιοπωλείον «Επί λέξει», Αθήνα, 16-5-2015. Εάν ενδιαφέρεστε για το βίντεο της εκδήλωσης επικοινωνήστε μαζί μας.


Copyright © 2009 dfilippis.gr - Designed by Stepho.