Κινηματογράφος-ντοκιμαντέρ !

 

Εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις….

1- Στρογγυλό τραπέζι: Ο Ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο,  Οκτώβριος 2010… περισσότερα ...
Στρογγυλό τραπέζι με θέμα « Ο Ισπανικός Εμφύλιος στον Κινηματογράφο». Συζητούν, οι Χοσέ Λουίς Κουέρδα (José Luis Cuerda), ισπανός σκηνοθέτης και οι Μαρλένα Πολιτοπούλου (συγγραφέας, δημοσιογράφος), Στέλλα Θεοδωράκη (σκηνοθέτις), Δημήτρης Φιλιππής ( που διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Παν/μιο Πάτρας). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Κομνηνού (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών). Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Ταινιοθήκη της Ισπανίας στη Μαδρίτη (FilmotecaEspañola) και την υποστήριξη των εταιρειών διανομής PCV, Audiovisual και CarouselFilms. Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 στις 12:30.

 

 

 

2. Παρουσίαση ταινίας: Pan negro-Μαύρο ψωμί του Agustí Villaronga με εισαγωγή του Δημ. Φιλιππή  στην ιστορική περίοδο που πραγματεύεται η ταινία. Εκδήλωση της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες. Στο Ινστιτούτο Θερβάντες, 6-6-2012 Περισσότερα ... / Περισσότερα ...

3. Συμμετοχή (μετάφραση-υποτιτλισμός) στην πραγματοποίηση της ελληνικής έκδοσης του ντοκιμαντέρ Misiones Pedagógicas (Παιδαγωγικές αποστολές) του José Val de Omar, που έγινε για το συνέδριο Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα και Ισπανία σε Δημοκρατικά και Αυταρχικά Καθεστώτα: Misiones Pedagógicas, Δικτατορία του Φράνκο και του Μεταξά και η Κατοχή στην Ελλάδα/La Enseñanza en Grecia y en España en regímenes democráticos y autoritarios: La II República y las Misiones Pedagógicas, la dictadura de Franco y de Metaxás y la Grecia ocupada (19-20 Μαΐου 2008-διοργανωτές Πάντειο Πανεπιστήμιο-Ινστιτούτο Θερβάντες).


Copyright © 2009 dfilippis.gr - Designed by Stepho.